укр рус

Як правильно підібрати освітлення в дитячу кімнату

Як правильно підібрати освітлення в дитячу кімнату

Дитяча кімната для дитини одночасно є і спальнею, і ігровою, і творчою майстернею, і робочим кабінетом. І від грамотної організації освітлення в такий багатофункціональної зоні залежить загальне самопочуття малюка, його психологічний настрій і стан нервової системи. Так, в денний час, наповнена сонцем кімната, буває жвавій і галасливій, а ввечері м'яке світло сприяє більш спокійною, затишною атмосфері.

Крім нормальної життєдіяльності організму і певного життєвого тонусу, світло формує зір. А у дитини зір має формуватися при самому оптимальному освітленні, тому вкрай важливо не допустити занадто тьмяного або яскравого світла.

Умовно джерела світла ділять на природні та штучні.

Важлива функція природного освітлення

Безумовно, природне світло є оптимальним для дитини, тому для дитячої потрібно виділити найбільш світле приміщення в будинку. Уважно подивіться, в який бік спрямована кімната. Найсприятливіший розташування - східне або південно-східне. В даному випадку вранці сонячні промені благотворно діють на ваше чадо, що дуже важливо у формуванні звичок, емоційного стану і способу життя.

У кімнаті для двох або трьох діток освітлення повинно бути організовано таким чином, щоб зона відпочинку, ігрова та робоча зона були чітко розмежовані. Наприклад, коли одна дитина зайнятий уроками, а другий вже готується до сну, світло над робочим столом не повинен заважати повноцінному відпочинку.

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотний дзвінок